Mint chokladmousse tårta med grisar



 
Denna månad fick jag till min stora lycka turen att komma med i en Buzzador kampanj för Odense vilket innbär att jag nu får prova på flertalet av deras produkter - därav bakas och planeras bak för fulla muggar här hemma och tårtkalasen förväntas bli många!
För dig som är nyfiken och vill veta mer om Buzzador, så tryck här, där jag beskriver mer och hur du går tillväga om du själv bli en av oss.(vilket jag rekommenderar) Så behöver det inte bli så tjatigt i varje inlägg.
 


Då det kom mycket marsipan i paket så tänkte jag genast att jag måste ju göra en gris av något slag, så därav fick det bli en rolig variant "Gyttje badande grisar".
 

 
Tårtan har en choklad botten som ni hittar receptet på nedan.
Denna delade jag i tre lager och fyllde med hallon, vaniljkräm och hallon.
Tårtan är täckt med mörk mint chocklad mousse och runt detta har jag fäst chokladfingar. Jag valde att varva varann vit och mörkchoklad för att få lite staket känsla. 
I choklad moussén har jag placerat ut mina små grisar som jag rullat och format med Odense rosa figur marcipan, jag har gjort ögon och övriga detaljer med tandpetare och en liten kniv.
 
 
 
Receptet till till tårtan har ni här:
 
Choklad tårtbotten

1 dl kakao

2 dl socker

2 dl mjölk

150 g mjukt margarin

2 ägg

3 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

 

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på 15 cm. Grädda i 175 gr i ca 40 min.

 

Mörk mintchoklad mousse


100g ODENSE Mörk choklad Mint

50g ODENSE Mörk choklad 71%

1 ½ gelatinblad

3 dl vispgrädde

2 äggulor

 

1. Smält chokladen över ett vattenbad. 

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3. Häll i ca 4-5 matskedar grädde i en kastrull krama ur gelatinet och låt gelatinet smälta i kastrulen tillsammans med grädden. Låt svalna en liten stund så moussen inte skär sig.

4. Vispa  resten av grädden med elvisp och rör ner äggulorna.

5. Blanda ner den smälta chokladen i den vispade grädden och tillsätt gelatinet.

6. Ställ in kylen och låt stelna i minst 2 timmar.

 

Vaniljkräm


2 dl mjölk

2 msk strösocker

1 ½ msk potatismjöl

2 st äggulor

2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

1.Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl. Tillsätt äggulorna.

2.Vispa till en jämn smet.

3.Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

(OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

4.Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

5.Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.(Bör användas samma dag för att den ska vara allra godast)

 




Mina gäster för dagen gav tårtan bra betyg ! Och tycker speciellt lilla Tilde tydligt visar hur gott det var då hon åt med hela ansiktet.
 





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?