Cheesecake med krossadchoklad och kola

Denna mumsiga cheesecake tänkte jag att ni skulle få recept på nu efter helgen. Väldigt lätt att baka, och inget som innehåller både chokladcrisp & kola kan väl bli fel?Det här behöver du:

1/2 pkt med digestivkex
60 gram smält smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
300 gram finhackad mjölkchoklad(jag tog marabou mjölkchoklad)

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
2 rullar med center

Gör så här:

Börja med botten till cheesecaken, gör digestivkexen till smulor om du har gärna med en mortel.  Rör sedan ihop kexsmulorna med smält smör. Platta ut smulblandningen i en rund form med avtagbara kanter. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig i en annan skål så att den bildar toppar. Diska vispen noga, den får inte ha något fett för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra och fettfria vispen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Skumet ska vara så fast att när du är klar ska du kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Vänd sedan ner äggulesmeten i äggvitan, och grädden ner i äggsmeten. Vänd om försiktigt med slickepott eller slev tills allt är blandat.(vispa inte!) Hacka ner mjölkchokladen i smeten, och vänd om. Häll smeten över digestivbotten och frys in kakan med plastfolie över. Kolakrämen häller du över precis innan servering.

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering och för allra bäst resultat helst över natten. Ta fram den ca 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen. När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med ovispad grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken. Toppa till sist med center choklad och servera & njut. Kan lova att du inte blir besviken. 


NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?