Chokladmousse
Igår bjöd jag på chokladmousse till efterrätt vilket jag delade med mig av på instagram. Det var flera som frågade efter receptet, vilket jag självklart kan dela med mig utav. En av mina absoluta favoritefterrätter är just chokladmousse. Att det är så farligt enkelt är en anledning och sen såklart all den underbart goda chokladen! Jag har ett recept som jag älskar! Den blir så himla krämig och god! Jag brukar göra den här hemma när jag vill lyxa till det lite en fredag eller lördagkväll, eller som igår en helt vanlig vardagskväll. Brukar uppskattas! Då min son är mjölkprotein allergiker så gjordes den helt mjölkfri. Skriver därför vilka produkter jag använde just igår inom parantes.
Så här kan du göra den!
Recept på lyxig chokladmousse
Mörk:
3 ägg
200 gram mörk blockchoklad (jag använde 2st Bonvitas mörka choklad a 100g /st )
3 dl vispgrädde (Jag använde, 1 1/2 förp Luftig Visp från Carlshamn)
Vit:
3 ägg
200 gram vit choklad(jag använde 2st Bonvita chokladkakor a 100g / st)
3 dl vispgrädde (Jag använde, 1 1/2 förp Luftig Visp från Carlshamn)
Smält chokladen
Blanda först med ett helt ägg
Sedan rör du i två gulor som du har separerat från vitorna
Vispa de två äggvitorna till hårt skum och blanda i smeten med choklade och äggen
Till sist så rör du i den vispade grädden. (Viktigt att inte vispa kraftigt när du blandar i äggvitan och grädden, då stelnar den inte.)
Ställ in i kylen i minst nån timme.
Innan servering! Ta fram det glas eller den skål du vill servera i. Klicka sedan ner chokladen med hjälp av en sked i glasen och varva varannan mörk och ljus mousse. (Varning! Finns risk för kladd och mycket på sidan om ätning ;-)!) Eller hur du nu väljer att servera :-)
Toppa med ev hallon, crunch, nötter? Bara fantasin sätter gränserna !
Viola! En chokladmousse som är farligt god!