ÖF Teg - Bättre sent än aldrig ;-)



För någon vecka seda bestämde vi oss för att besöka Tegs öppnaförskola, vi valde då att ta onsdagen då dom hade babycafe. Vi promenerade dit från stan och det första som slog oss var att det var väldigt trångt där man skulle parkera barnvagnarna. Men, det var iaf inomhus! Men uttryket finns det stjärterumme så finns det hjärterum passar detta stället väldigt bra! Iaf för första anblicken! Väl inne på öppnaförskolan så är det ett stort lekrum(kanske inte det finnast mitt inrednings öga skådat, men helt klart lek dugligt), med några bord att sitta vid, två stora myspölar för barnen att leka med, öppna ytor att krypa på och mycket leksaker.
Vi blir genast välkomnade av förskoleläraren som tar sig tid att prata med var och en utav oss. Efter ett tag är det dags för sagostund en av myspölarna dras till mitten av rummet och samtliga bebisar sätts i denna runt en man från tegs biblioteket som läser pekböcker. Totalt räknar jag till 25 barn och alla sitter stilla helt facinerade av hans bokstund som pågår i ca 15 min.
Efter denna får bebisarna leka en stund, vilket dom gärna gör efter ha suttit stilla den här stunden. Efter ett tag av bus är det dags för sång och dans, musiken slås på och alla ska ställa sig upp och på led med barn i famnen och göra sig redo för att sjunga med "tuffe tuffe tuffee tuffee tåget går ut i vida värden, den som inga pengar har...."
Flera sånger liknande denna och med dans som fick barnen att storkna av skratt.
Efter detta vankande det fika - både smörgåsar och nybakad kaka, och pålägg av alla dess slag.. men det bästa av allt ALLA fick plats och vi behövde inte se oss efter en plats för vi blev erbjudna plats! Det GILLAS!
Sen gick vi åter in i lekrummet för att busa en stund innan det var dags för oss att promenera hemåt igen..om vi kommer tillbaka? Det kan ni vara säkra på att vi gör! Faktiskt redan denna vecka..



Mariana

Vilken tid & dag ska ni på öf teg? :)



URL: http://marianasorlin.blogg.se/





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?