Gästerna kan komma....


Gott Slut och ett Gott Nytt År

Årets sista dag är nu här, jisses allstå, har ett år verkligen passerat. Kan fortfarande inte förstå!
Men oj vilket händelserikt år det varit!! Gissar att kommande år kommer bli likaså.

Då lilleman har magont eller egentligen kan jag väl inte direkt säga det heller men besvärliga diarrer och kräkningar efter en reaktion på en smakportion.. Dessa brukar hålla i sig några dagar så blir våran nyårs helg väldigt lugn med en massa mys. Fast det hade den faktiskt blivit vilket som! Så nu ska vi inte skylla på det.
På tal om reaktioner, tänk om man hade ett facit på vad han tål eller ej så han slapp dessa besvär. Gör ont i mamma hjärtat att se han plågas med magbesvär nästan varje gång han fått prova något nytt.

På morgon kvisten har vi iaf varit väldigt effektiva trots lång sovmorgon, visst är det rätt lustigt.. Numera sover man till sisådär 10 varje morgon då lillemannen väcker oss med ett skratt. Men, tror ni att man känner sig utvilad? Nehej du.. skulle lätt där vid tio snåret kunna sova sisådär fem timmar till känns det som i allafall. Medans nu är man såklart pigg och effektiv som varje dag. Eller?

I vilket fall.. har vi hunnit med både städning, tvättning, dukning av bord, och bakning av efterätten som inte blev den som jag nämde i gårdagens inlägg utan istället blev en kladdkaka med cookies som botten. Hoppas verkligen att den blev bra, då receptet är egen modiferat och kladdkakor har ju egenskaper att lätt bli torra då man blandar i nya grejer i dom. Men vi håller tummarna! Om den blev så bra som jag hoppas på så återkommer jag med receptet imorgon, för detta var busenkelt att göra ;-)

Så önskar nu er alla ett Gott slut på dettta år och ett Gott Nytt År  


Brownies med fudgeglaze

Sugen på något gott till nyår eller kanske bara suge på att baka något rktigt smarrigt och gott! Då är dessa mitt heta tips! Gotte gris som jag är!!

Små chokladiga brownies med fudgeglasyr enligt receptet garnerade med valnöt.(vilket säkerligen gör dom ännu mer karamel liknande i smaken. MEN...då jag är en sån där nöt allergiker så fick dessa tyvärr skippas. Men dom blev super goda utan också, kan jag lova!

Brownies är verkligen gott. När jag var liten gjorde mamma det ofta, men då oftast i varianten "mockarutor" och tillsatte alltid kaffe, vilket jag också gjort till det här receptet. Godast brukade brownien vara dagen efter, riktig kall och härligt fuktig i mitten. Denna variant är lite mer av en mix bland dessa och kladdkaka.

Jag hittade receptet på en annan blogg, What' eating Solli, och det avgörande var att hon hade minskat sockermängden radikalt och provbakat. Tack..! Det behövs verkligen inget mer socker. Originaletreceptet Chocolate Chip Walnut Brownies kommer från Leila.  Hemma hos hos fanns inte tillräckligt med vispgrädde och choklad. Med de begränsningarna räknade jag om recepetet. Ganska bra ändå att göra en liten sats, för med en stor är risken överhängande att man äter upp alla... Med en liten sats kan det bli en efterrätt en dag och någon annan senare i veckan.

Jag i min tur kunde inte låta bli att modifiera receptet ytterligare. I brownies vill jag ha lite kaffesmak.(Jo ni läser rätt, jag som inte drickerkaffe, som hatar kaffe, vill ha kaffsmak i min bakverk! Men det blir ju fktiskt så mycket godare, så mkt mera smak!) Jag ökade på med kakao, lade till nescafépulver och litet vatten att blanda ut det med samt tog bort ingefäran ur glasyren. Nu har vi ett recept som passar våran lilla fyrkantiga form (16*16 cm) och eftersom brownies är så mäktiga fick det bli små söta Jag ska prova att bara baka brownies utan glasyren vid ett senare tillfälle, för jag är inte så förtjust i glasyren som de andra här hemma... För mörk chokladsmak. Själva brownien minus fudgeglaze var underbar..!! Så nästa gång blir det väl 2 sorter, en med fudgeglaze och en utan. Och som sagt i gjorde den utan valnötter och den blev helt toppen! Tror faktiskt att Peterskulle ha föredragit den här varianten faktiskt!

Men de går att göra muffins i de där stadigare muffinsformarna, t.ex. ICAs amerikanska muffinsformar i storlek medium. Gräddningstiden blir kortare, cirka 13-14 minuter, men kolla innan. De ska vara lite härligt kladdiga i.

Receptet då? Visst ska ni få det.. här kommer det :-) Skriv ut, spara, baka och njut!