Fotning

Igår som många andra tisdagar befann jag mig på umemodellens tisdagsträff, dagens Tema var "skogsväsen" och tanken var att vi skulle fota ute i skogen.
Dock lagom till när träffen startade slog regnet som spön i backen och åskan bullrade, så träffen fick lov att flyttas in till vår studio.
Efter drygt 30min inomhus började solens strålar tränga fram igen och vi bestämdes oss för att gå ut trots allt, dock inte till skogen utan då nyttja den miljö som fanns precis utanför oss.
Här bjuder jag på några bilder jag tycker blev riktigt fina, fotade av Erik Sandin. Min mua var Sara Salomonsson Luuke.Livet

Idag blev jag åter påmind om hur orättvist livet kan vara, att man inte ska ta något förgivet. Njuta av stunden och dagen, säga att du älskar dina nära och kära gärna en gång för mycket än för lite. Har ikväll kramat om mina barn, och tänt ett ljus för en vän som idag lämnade livet aldens förtidigt.

Vila i frid finaste Erik.Ljuvligt god mint choklad mousse


Denna mousse gjorde jag för några dagar sedan av Odense mörka mint chokladkaka. Och den blev precis lagom söt och helt ljuvligt god och fluffig.
Gillar du after eight är detta absolut en mousse jag tror du kommer älska!
 

Mörk mintchoklad mousse


100g ODENSE Mörk choklad Mint

50g ODENSE Mörk choklad 71%

1 ½ gelatinblad

3 dl vispgrädde

2 äggulor

 

1. Smält chokladen över ett vattenbad. 

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3. Häll i ca 4-5 matskedar grädde i en kastrull krama ur gelatinet och låt gelatinet smälta i kastrulen tillsammans med grädden. Låt svalna en liten stund så moussen inte skär sig.

4. Vispa  resten av grädden med elvisp och rör ner äggulorna.

5. Blanda ner den smälta chokladen i den vispade grädden och tillsätt gelatinet.

6. Ställ in kylen och låt stelna i minst 2 timmar.

7. Rör om moussen och servera i ett fint glas eller skål, dekorera med ex Odense choklad spåner som jag gjorde.

 

Som jag tidigare nämnt är jag denna månad med i en buzzador kampanj för Odense, därav har jag nu möjlighet att prova nya produkter som jag tidigare inte provat, samt en del som jag inte så ofta har hemma! Känns verkligen super lyxigt ! Vad buzzador är och hur du själv blir en läser du här, då jag tycker att jag beskrev det så bra i just det inlägget.