Pollykaka

Lillemans mormor och morfar kommer på fikabesök nu ikväll, så har kvällen till ära bakat en pollykaka.
Har tidigare bakat denna med Pollys Sommar edition och stod nu i valet och kvalet om jag skulle testa och göra den i den ny lakrits varianten. Tror nämligen att det skulle kunna bli så där nästan äckligt gott.. Men valde att vara snäll mot Peter och gjorde den i Polly orginal! Delar med mig av receptet!

När jag var på läkarbesök idag, träffade jag en arbetskompis och hennes kille i hissen och deras bara några timmar gamla dotter. Hur söt tror ni inte denna lilla tös var? Fick nästan hålla tårarna tillbaka. Sen när blev man så här känslig. Tänk vad förändrad man blivit sedan man själv blev mamma. Även Jessika och Daniel fick denna vecka sin vackra lilla tjej. :-) Glad jag är för er skull!
Nu väntar vi bara på Sara och Lucas !! :-)

Nä nu plingar det på dörren, ett bättre och längre inlägg väntar i morgon ;-)Kläder

Sen man fick barn så är det plötsligt inte roligt att köpa kläder till sig själv längre, man tittar knappt åt klädställningarna och suget att gå in i butikerna finns liksom inte där. Men närmar man sig babyhörnan på H&M, lindex, Pollarn, Kappahl..you name it.. då liksom bränner det i fickan där visakortet gömmer sig.
Man säger till sitt inre jag, lilleman skulle ju bli så fin i den här, trots att hans garderob redan svämmar över av fin fina dressar han säkert aldrig kommer hinna använda..

Igår fick han en ny body min lilleman, när det egentligen var mamman som skulle köpa byxor. Tror ni, det ens kollades/provades på byxor..Nä nä sånt har man ju inte tid med när det finns så mycket annat fint/sött/gulligt att titta på!

Byx inhandligen tar jag tag i på fredag.


Bullmamma

Min mamma har alltid lekt med oss syskon. Vi har såklart även lekt våra egna lekar medan mamma hastat mellan arbetet, spisen och syjuntan, bagarstugan men alltid har hon haft tid för oss tre. Ville vi umgås med mamma så fick vi mer än gärna delta i hennes sysslor, vare sig hon stod vid spisen, satt vid symaskinen eller klippte gräset eller så satt hon och pysslade med oss och våra vänner, eller så hakade hon på i våra livliga lekar med dockorna. Som mamma till tre barn fick hon sköta det mesta med oss barn på höften och runt benen. Att hon dessutom var dagmamma när mina systrar var små ska hon ha en elog för känner jag ju nu och jag har bara en liten 2 månaders! Jag var alltid nöjd, så länge jag fick vara med, så länge jag fick vara tillsammans bara vara med henne min älskade mamma.

Flera dagar i veckan då bakade hon med oss(mig och mina vänner), pysslade, klippte och klistrade. Det spelade ingen roll i fall det var första advent, påsk eller kalas vår mamma har alltid varit en riktig bullmamma.

Samma sak hoppas jag ska bli med Theo. Jag ska bli en riktig bullmamma!

Ja, baket förresten. Den är ju ett kapitel för sig. Jag har alltid gillat att baka. Verkligen älskat. Baka är bland det roligaste jag vet i hela världen, och blotta tanken fyller mig med glädje och minnen från barndomen. Som barn, när vi skulle ha kalas åt dockorna min kompis Emelie och jag, skulle vi alltid låtsas vara en stor familj var hon spelade sin mamma och jag min och självklart så bakades det. Så vi vispade ägg och socker, smör mjöl m.m i bunkar stående på stolar vid köksbänken och ställde fram miniatyr formar till sockerkakor som vi sedan försiktigt hälde vår smet i precis som mamma lärt oss. Sedan satt vi på golvet nedan för spisen och väntade på att kakan skulle bli klar, själva kakan fick någon av mina systrar, mamma eller Emelies bröder eller hennes mamma passa. Sen så slapp vi ju disken också. Ibland varierade vi oss, och gjorde chockladbollar till dockorna. Medans att laga mat..det är ett kapitel för sig nu säger jag inte att jag inte gillar matlagning men är väl inte så där storm förtjust i det, känner någon slags hatkärlek. Måste nog påstå att det mesta kanske handlar om lathet. Men ska jag skriva om det nu också så blir detta inlägg för långt så bryter här.

Kan i alla fall avsluta med att berätta att i ugnen står just nu en vaniljkaka och gräddas, och det doftar ljuvligt i hela lägenheten. Min bullmamma titel kanske går att uppnå trots allt?


Glad kille som hoppas på att inte bara få en bullmormor utan också en bullmamma :-)