Chokladmousse


Igår bjöd jag på chokladmousse till efterrätt vilket jag delade med mig av på instagram. Det var flera som frågade efter receptet, vilket jag självklart kan dela med mig utav. En av mina absoluta favoritefterrätter är just chokladmousse. Att det är så farligt enkelt är en anledning och sen såklart all den underbart goda chokladen!  Jag har ett recept som jag älskar! Den blir så himla krämig och god! Jag brukar göra den här hemma när jag vill lyxa till det lite en fredag eller lördagkväll, eller som igår en helt vanlig vardagskväll. Brukar uppskattas! Då min son är mjölkprotein allergiker så gjordes den helt mjölkfri. Skriver därför vilka produkter jag använde just igår inom parantes. 

Så här kan du göra den!

Recept på lyxig chokladmousse

Mörk:
3 ägg
200 gram mörk blockchoklad (jag använde 2st Bonvitas mörka choklad a 100g /st )
3 dl vispgrädde (Jag använde,  1 1/2 förp Luftig Visp från Carlshamn)

Vit:
3 ägg
200 gram vit choklad(jag använde 2st Bonvita chokladkakor a 100g / st)
3 dl vispgrädde (Jag använde,  1 1/2 förp Luftig Visp från Carlshamn)

Smält chokladen
Blanda först med ett helt ägg
Sedan rör du i två gulor som du har separerat från vitorna
Vispa de två äggvitorna till hårt skum och blanda i smeten med choklade och äggen
Till sist så rör du i den vispade grädden. (Viktigt att inte vispa kraftigt när du blandar i äggvitan och grädden, då stelnar den inte.)

Ställ in i kylen i minst nån timme.

Innan servering! Ta fram det glas eller den skål du vill servera i. Klicka sedan ner chokladen med hjälp av en sked i glasen och varva varannan mörk och ljus mousse. (Varning! Finns risk för kladd och mycket på sidan om ätning ;-)!) Eller hur du nu väljer att servera :-)
Toppa med ev hallon, crunch, nötter? Bara fantasin sätter gränserna !


Viola! En chokladmousse som är farligt god!

Gympa

Lilleman har börjat gympa och igår var det andra tillfället. Han har längtat, tränat och övat sen första gången. Allt som kunnat användas som tänkbara redskap hemma har tillfullo nyttjats. Så när gympa kläderna äntligt åkte på var förväntningarna stora! "Idag mamma, då jag inte vara rädd! Jag vågar allt nu mamma!" Sa han stolt innan han sprang in i gympahallen med gnistrande ögon och det största leendet. - Men vad bra ropade jag efter! 
Ja, han vågade testa allt...!  
Huvudsaken att han har roligt?! ;-) 
Mamman får helt enkelt lära sig att ha hjärtat i halsgropen. 


Dags att låsa om sig?

Som tidigare nämnt så får jag ofta besök inne på toan inne av en liten kille. Ibland som hastigast, ibland stannar han längre stunder. 
Som alla barn är han nyfiken, och han har vid dessa toabesök kollat efter om han kunnat se så att det verkligen stämmer att jag inte är en pojke som han. För kan ju hända att det ändras en dag...?!

Veckan innan jul fick lilleman följa mig till läkaren. Och han studerade honom länge och utbrister efter ett tag "Min pappa har också sånt skägg. " och pekar mot läkarens ansikte.
Läkaren som inte alls var beredd på kommentaren ser förvånad ut, och drar sig generat över sin orakade skäggstubb i ansiktet.
Theo fortsätter glatt "Men mamma. Hon, hon har skägg på magen!" 

Kanske... Toa dörren ska börja förbli låst ändå...;-)