Chokladkola Paj



Bakade denna fantastiskt goda chokladkola paj för någon vecka sedan, och minnet över hur farligt god den faktiskt var sitter fortfarande färskt i minnet. Att den den dessutom var både enkel att göra och gick snabbt var ett väldigt plus !

Här får du receptet

Detta behöver du: 
1/2 paket digestive kex
75g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400gram mjölkchoklad eller mörkchoklad. (Att ta hälften vardera rekommenderas)
1 1/2 grädde
2 nypor flingsalt 

Serveras med vispad grädde.

Så här busenkelt är det :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut detta i botten på en rund form på 24cm. Ställ in i kylen i 15-20min, och ta sedan ut formen och bred   burken med karamelliserad mjölk över digestivebotten. Ställ svalt medan du påbörjar med tryffeltäcket till toppen av kakan.
Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt i chokladen och låt smälta under omrörning på svag värme. Rör tills allt är smält och chokladen är slät. Fördela nu ut chokladen över kolalagret  och strö till sist två nypor flingsalt över chokladen.
Ställ pajen kallt(frys) för att chokladen ska hinna stelna. 
Och pajen är ät klar på ca 10 min!

Hoppas nu att ni tycker om den lika mycket som jag!

(Karamelliserad mjölk - är färdig kokat och sötad. Köps på burk bland övriga bak ingredienser)









NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?